Foredragsholder

Casper Børge Nielsen fra Esbjerg har fløjet jagerfly i mere end 25 år og har opnået at få den meget sjældene uddannelse og karriere som ”Experimental Test Pilot”.

Han blev uddannet ved en testpilotskole i USA og er kåret som en af verdens bedste testpiloter. Han er således også en af de få danskere, der har opnået at blive optaget i det verdens-omspændende: ”The Society of Experimental Test Pilots”, der tæller verdens bedste testpiloter og astronauter.

Testpilot - et liv på grænsen
Testpilot - et liv på grænsen

Allerede som 17 årig begyndte Casper at flyve og han har i sin lange karriere som jagerpilot og testpilot fløjet mere end 65 forskellige flytyper – ofte under ekstremt farlige forhold.

Casper har udført mange af sine testflyvninger i USA og er den eneste ikke-amerikanske testpilot, der over en ti-årig periode var med til testflyvningerne af F-35 Joint Strike Fighter på den sagnomspundne Edwards Air Force Base i den californiske ørken. Casper har som den eneste testpilot deltaget i udviklingen af F-35 flyet helt fra start til slut og har således en unik førstehåndsindsigt i flyet og projektet som helhed. Det højteknologiske F-35 fly er det mest avancerede fly, der nogensinde er bygget og flyet er valgt til skulle afløse de danske F-16 fly om få år.

Casper har netop udgivet bogen ”Testpilot – Et Liv På Grænsen” som er skrevet i samarbejde med journalist Espen Uldal. Bogen er en selvbiografi, der fortæller om Caspers mange spændende oplevelser gennem sin uddannelse og karriere som testpilot i USA. Bogen er kåret som en bestseller i Danmark.

Beskrivelse af foredraget

Casper fortæller om sin karriere og spændende liv, om oplevelserne som testpilot i forbindelse med uddannelsen og testflyvningerne i USA.

Foredraget tager publikum med ind i en verden som de fleste kun kender fra bøger og film.

Casper har en meget vindende personlighed og møder publikum i øjenhøjde med udgangspunkt i en livsrejse, hvor en helt almindelig dreng fra Esbjerg ender som den eneste ikke-amerikanske testpilot for verdens største og mest avancerede kampfly.

Her er tale om et fremragende, engageret og personligt foredrag fra en dansker, der har haft en hel ekstraordinær erhvervskarriere, som kun er de færreste forundt. Her er ikke tale om en endnu en drabsefterforsker, fodboldspiller eller livstilsekspert. Her er tale om en dansk testpilot der har deltaget i testflyvninger i verdens største flyprojekt og har sin daglige gang blandt verden bedste testpiloter. Med sit foredrag giver han en indsigt og smagsprøve på sit helt særlige liv og karriere.

Testpilot - et liv på grænsen
Testpilot - et liv på grænsen

Der vil være rig lejlighed til at spørge Casper om alle forhold omkring livet som jagerpilot, testpilot og F-35 projektet.

Det vil efter foredraget være muligt at købe et signeret eksemplar af Caspers selvbiografi.

Kundesegment: Alle med interesse for flyvning, unikke livserfaringer eller mødet

med en person med helt specielle egenskaber.

Sprog: Dansk eller engelsk

Teknik: Mulighed for at vise Power Point præsentation på

lærred eller skærm. Der vises filmklip der kræver lyd.

Ved større arrangementer mikrofon

Varighed: 2 timer, inklusiv en kort pause og tid til spørgsmål.

Scene og lydprøve: Efter aftale på afholdelsesstedet

Testpilot - et liv på grænsen
FORESPØRG PÅ PRIS OG DATO